Winteractiviteiten

In Kirchberg valt zowel in de zomer als in de winter van alles te doen! Ook wanneer je niet van skiën houdt of even een dagje wilt overslaan hoef je je hier zeker niet te vervelen. Op deze pagina vind je verschillende tips over wat er te doen is in Kirchberg en omgeving.

Wandelen

Wandelen wordt door velen gezien als een van de meest geliefde zomeractiviteit die je in Kirchberg kunt doen, maar ook in de winter is het wandelen in de besneeuwde omgeving zeker de moeite waard. Er zijn speciale winterroutes die je meevoeren naar prachtige besneeuwde vergezichten. Langs de route zijn uiteraard verschillende gezellige traditionele berghutten te vinden waar je even kunt uitrusten, opwarmen en genieten van een heerlijk hapje en een drankje.

IJsvissen

Kirchberg wordt omgeven door verschillende bergmeren. Hierin kan ook gevist worden! Sluit je aan bij een van de verschillende visverenigingen en ontdek de meditatieve rust van het ijsvissen. Een flesje medicinale Schnapps om warm te blijven mag hierbij zeker niet ontbreken! En uiteraard kan de vangst op de traditionele Oostenrijkse manier later in de avond genuttigd worden.

Rodelen

Rodelen is een kruising van sleetje rijden en bobsleeën. In de omgeving van Kirchberg zijn verschillende rodelbanen van verschillende moeilijkheidsgraad te bezoeken. Rodelen is niet alleen leuk voor de kinderen! Om de bereikbaarheid van de rodelbaan te vergroten is er een speciale gondeldienst geopend die de passagiers trakteert op de meest geweldige uitzichten. Ook zonder het rodelen is een ritje met deze gondelbaan een absolute aanrader.

Minigolf

Kirchberg heeft een prachtige minigolfgelegenheid waar zowel in de winter als in de zomer naar hartenlust gespeeld kan worden. Het parcours wordt in de winter zoveel mogelijk sneeuwvrij gehouden zodat de liefhebbers van deze sport niet alleen in de zomer van deze faciliteit gebruik kunnen maken.

Kroegentocht

Wintersport en Apres Ski horen bij elkaar als de zon en de maan. Het zal dan ook niemand verbazen dat er in Kirchberg en omgeving verschillende uitgaansgelegenheden zijn die zowel in de zomer als in de winter open zijn. Ook degenen die niet skiën of niet meedoen aan de verschillende zomeractiviteiten zijn uiteraard van harte welkom in deze etablissementen. In de verschillende kroegen kan vaak tot in de vroege ochtenduurtjes doorgefeest worden. De verschillende taxibedrijven zorgen er weer voor dat de bezoekers netjes op het accommodatieadres afgeleverd worden. De meeste accommodaties verzorgen ook een ontbijtservice. Het antikaterontbijt is een van de meest bestelde gerechten gedurende het hele jaar.

Kastelentocht

Oostenrijk is beroemd om haar vele prachtige burchten en kastelen die door het landschap verspreid liggen. De meeste burchten zijn prachtig gerestaureerd en opengesteld voor het publiek. Een bezoek aan een van deze unieke historische plekken is dan ook zeker de moeite waard. Behalve een prachtige wandeling hebben de verschillende burchten ook nog eens een heerlijke keuken, een museum waarin de historie van de burcht wordt verteld en in sommige burchten kan zelfs overnacht worden. Geen bezoek aan Tirool is compleet zonder een bezoekje te hebben gebracht aan een van deze prachtige plekken.