Weddenschappen afsluiten op ski-evenementen

Dat wintersporten leuk zijn om naar te kijken is algemeen bekend; skiwedstrijden zoals die traditioneel ieder jaar gehouden worden gedurende de jaarwisseling in Garmish Partenkirchen weten ook in Nederland hoge kijkcijfers te scoren. Sinds enkele jaren is het ook mogelijk online weddenschappen af te sluiten op de verschillende takken van de wintersport. En wat is er nou leuker dan naar een wedstrijd kijken en te voorspellen wie er gaat winnen, en daar ook nog eens een leuk bedrag mee te verdienen? Lees snel verder hoe dit in zijn werk gaat.

Weddenschappen op skiwedstrijden

Skiën is een sport die vooral gedurende de wintermaanden erg populair is. Dit heeft natuurlijk te maken met het weer en de geografische locatie. De meeste grote wintersporttoernooien worden in landen zoals Oostenrijk gehouden. Normaliter start het winterseizoen in oktober en loopt het door tot begin maart. Vroeger was het skiseizoen vooral afhankelijk van de weersomstandigheden, maar tegenwoordig met de komst van de mogelijkheid om kunstsneeuw te maken, kan er ook geskied worden als het weer niet zo meezit.

De meeste weddenschappen die afgesloten worden op ski wedstrijden zijn eenvoudigweg een voorspelling wie de wedstrijd gaat winnen. Natuurlijk helpt het wanneer je iets weet van de historie van de deelnemer. Je kunt altijd online wat onderzoek doen en bekijken wie er favoriet is voor de wedstrijd. Maar bij het skiën is de uitkomst altijd zeer veranderlijk. Het komt regelmatig voor dat juist de grote namen het tijdens een skiwedstrijd laten afweten en een onbekende deelnemer ineens verbazend goed scoort en de wedstrijd wint. Instinctief een naam kiezen kan dus echt heel lonend zijn bij het afsluiten van een weddenschap.

Welke wedstrijden worden er gehouden?

Er zijn verschillende soorten ski-disciplines:

  • Crosscountry skiën. Cross country skiën is een vorm van skiën die niet zozeer te maken heeft met afdalingen, maar meer met afstand. De crosscountry skiwedstrijden zijn er voor mannen, vrouwen of gemixt en vinden plaats over verschillende afstanden en soorten terrein.
  • Biathlon. Bij de Biathlon word het crosscountry skiën gecombineerd met geweer schieten. De deelnemer dient om de zoveel afstand en tijd rust te nemen om verschillende schietdoelen zo precies mogelijk te raken. Niet alleen de parcourtijd telt maar ook de schietscore bepaalt wie er de uiteindelijke winnaar is. Er worden wedstrijden gehouden voor individuele skiërs maar er zijn ook wedstrijden waarbij het gaat over de beste teamprestatie.
  • Alpine skiën. Het Alpine skiën is een verzamelnaam voor verschillende skidisciplines. Hieronder vallen de slalom, de reuzeslalom, de Super G en de snelle afdaling. Spectaculair om naar te kijken en deze wedstrijden trekken dan ook heel veel bezoekers. En waar veel bezoekers zijn, zijn ook veel weddenschappen af te sluiten.
  • Schansspringen. Ook het schansspringen is weer onder te verdelen in verschillende disciplines. De hoogte van de schans is hiervoor meest bepalend. Schansspringen heeft in Nederland de meeste bekendheid. Het leuke van schansspringen is dat de wedstrijden relatief kort duren. Daardoor blijft het schansspringen boeiend om naar te kijken en ook een van de sporten waarop heel veel weddenschappen worden afgesloten.

De drie grootste toernooien in de skisport zijn de Olympische Winterspelen, de Alpine Skiën Wereldcup en de FIS Ski Wereldcup. Wanneer je niet in de gelegenheid bent de wedstrijden live bij te wonen bestaat er altijd nog de mogelijkheid bij de verschillende online bookies je weddenschap af te sluiten op deze spectaculaire sporten. Hiermee wordt het nog spannender om naar te kijken.