Skiwedstrijden in Kirchberg

Overal waar veel mensen een bepaalde sport beoefenen worden wedstrijden gehouden. Het is dan ook niet zo vreemd dat in Kirchberg gedurende de wintermaanden heel veel verschillende skiwedstrijden gehouden worden. Wil jij weten waar, of wil je misschien zelf eens meedoen met een wedstrijd? Kijk snel verder en lees hier waar en wanneer de verschillende wedstrijden gehouden worden.

Welke wedstrijden worden er in Kirchberg gehouden?

Kirchberg en omstreken staan vooral bekend om het Alpine Skiën en de normale afdalingen. Onder Alpine skien vallen in principe alle slalomdisciplines, zoals

  • Slalom
  • Reuze Slalom
  • Super G
  • Afdaling
  • Apline skicombinaties

In de verschillende categorieën zijn vaak weer onderverdelingen te vinden waarin een verschil wordt gemaakt tussen mannen en vrouwen, maar ook de verschillende afstanden en de moeilijkheidsgraad van de afdaling bepalen hoe een wedstrijd verloopt.

Wie kunnen er aan een bepaalde wedstrijd meedoen?

De toelatingseisen voor deelname aan een bepaalde skiwedstrijd verschilt per organisator. Er worden wedstrijden gehouden voor recreatieskiërs maar ook voor professionele skiërs. Voor deelname aan een skiwedstrijd dien je vaak wel een bewijs te kunnen overleggen. Neem daarom je skidiploma mee. Wanneer je geen diploma hebt, is het mogelijk om bij een van de professionele skischolen een ski-test te doen. Naast een korte theoriequiz ga je samen met de instructeur de piste af waarin verschillende opdrachten van verschillende moeilijkheidsgraad gedaan dienen te worden. Hoe beter je presteert des te hoger je kan worden ingeschaald bij de wedstrijd. In principe kan iedereen aan een wedstijd meedoen. De meeste skischolen houden wekelijks een onderlinge wedstrijd. Hierbij gaat het niet om het prijzengeld, maar om de gezelligheid. Ook voor kinderen en beginners worden er wedstrijden georganiseerd. Voor een klein bedrag kan je je inschrijven en behalve een medaille voor deelname is er vaak een beker voor de winnaar, of een tegoedbon voor een goede maaltijd in een van de omliggende restaurants. Soms worden er ook tegoedbonnen weggegeven die te besteden zijn in de verschillende skiwinkels, wat zeer de moeite waard kan zijn. Toch gaat het vooral om de gezelligheid van het meedoen bij deze wedstrijden. Vaak is het ook mogelijk om kleine weddenschappen op de ski-activiteiten af te sluiten, waarin het belang meestal een drankje is.

Professionele ski-wedstrijden in Kirchberg

Ieder seizoen worden er ook skiwedstrijden in Kirchberg en omgeving gehouden waarin de professionals hun kunsten op de latten laten zien. Er is een kleine schans voor het schansspringen en sinds kort ook verschillende snowboard parcoursen, maar het is vooral het Alpine skiën en de cross country waar het in Tirool om draait. Het weddenschappen afsluiten op ski-evenementen op professioneel niveau is iets wat steeds meer in schwang raakt. Wanneer je hierin geïnteresseerd bent, raden wij je aan naar de lokale kroeg te gaan en daar je voelhorens uit te zetten. De lokale bevolking vertelt je graag wie hun favoriet voor dat seizoen is en laat zich maar al te vaak verleiden tot een vriendschappelijke weddenschap op de uitkomst van de wedstrijd.

Voor meer informatie over de wedstrijden verwijzen wij naar het VVV kantoor van Kirchberg. Uiteraard kunt u ook bij de lokale skischool meer informatie krijgen.