Skien in Kirchberg

Voor wie van skien houdt is Kirchberg de ideale wintersportbestemming. Het in het midden van de Kitzbüheler Alpen gelegen gebied ligt op een hoogte van 800 tot 2.000 meter en heeft niet alleen prachtige ski-pistes maar staat ook hoog genoteerd als een van de beste plaatsen op het gebied van accommodatie in Tirool. Het skigebied wordt gevormd door het dal gelegen tussen de Kitsbuheler Horn, de Hahnenkamm van Pengelstein en de zogenaamde Resterhohe. Het uitgestrekte skigebied heeft een kleine 180 km aan ski-afdalingen en in het totaal 36 km skiroutes. Het bevindt zich officieel in niet één, maar twee provincies: Tirol en Salzburg, en beslaat zeven gemeentes, te weten Reith Kitzbuhel, Aurach, Pass Turn Mittersill, Jochberg, Hollersbach, Erschou im Spertental en Kirchberg. Sinds 2005 is het ook mogelijk om per gondellift van Kirchberg naar het nabijgelegen skigebied Brixental te gaan, gelegen bij Westendorf en Brixen.De afwisselende pistes zijn bestrooid met heel veel gezellige Tiroolse skihutten, gelegen direct langs de piste waar de vermoeide skiër even kan bijkomen van zijn inspanning en een echte Tiroolse versnapering tot zich kan nemen.

Ideale bestemming voor zowel de gevorderde als de beginnende skiër

Skischolen

Voor de beginnende skiër of degene die nog wat oefening nodig heeft is het skigebied ideaal. Het heeft namelijk een hele bijzondere service. In iedere plaats binnen het skigebied van Kitsbule worden de oefenliften in het dal kosteloos aangeboden. Er zijn verschillende prachtige oefenweides waar uiteraard ook de vele skischolen zijn gevestigd. U kunt zich bij een van de professionele skischolen opgeven voor deelname aan een skiklas waarbij u of uw kinderen les krijgen van een professionele skileraar. Er zijn ook speciale kinderklasjes voor de allerjongsten, waar uw kleintje op een veilige en verantwoorde wijze deel kan nemen in de sneeuwpret. In de meeste scholen wordt ook de mogelijkheid tot het inhuren van een privé-skileraar geboden.

Skiliften en gondels

In het totaal zijn er 54 verschillende gondelbanen en skiliften, die je meenemen naar de meest uiteenlopende pistes; wijde zacht glooiende heuvels tot een ietwat moeilijkere afdaling langs en door het besneeuwde woud maar ook zogenaamde zwarte pistes, alleen weggelegd voor de zeer ervaren durfal (het gebruik van een ervaren ski-gids wordt ten zeerste aangeraden).

s Avonds skiën

Wat het skiën in Kirchberg zo speciaal maakt, is dat sommige van de pistes in de avond goed verlicht zijn zodat er door de liefhebber ook na zonsondergang nog even heerlijk geskied kan worden. Op de Sportberg Gaisberg in het skigebied vind je ook de supersnelle rodelbaan, iets wat niet geschikt is voor de teerhartigen onder ons maar voor de durfals een absolute belevenis. De meer dan 60 verschillende smaakvol ingerichte skihutten zijn een verfraaiing van het landschap en versterken het Tiroolse winterpleziergevoel. De meeste skihutten blijven tot laat in de avond open om de skiërs te voorzien van een hapje en een drankje. De skihutten in het dal sluiten pas tegen de morgenstond en hier kan de onvermoeide skiër tot in de vroege ochtenduurtjes terecht voor de traditionele après-skifeesten, om daarna in een van de beste plaatsen op het gebied van accommodatie een heerlijk warm bed te vinden en ‘s morgens een vers ontbijt te nuttigen.

Meest favoriete wintersportplaats 2016

Het is geen enkele verrassing dat Kirchberg ook in 2016 weer is uitgeroepen tot meest favoriete vakantiebestemming bij de wintersporters. Het gebied scoorde de hoogste cijfers in de volgende categorieën.

  • Beste piste-aanbod
  • Beste pistepreparatie
  • Sneeuwzekerheid
  • Beste skihutten en bergrestaurants
  • Beste après-ski
  • Beste skischolen
  • Beste skiliften
  • Beste accommodatiegelegenheden