De beste accommodatie in Kirchberg

Voor degenen die willen skiën in Kirchberg maar ook in de zomer op vakantie willen, zijn er heel veel verschillende mogelijkheden op het gebied van accommodatie. Voor de meeste soorten van accommodatie geldt wel dat er van tevoren geboekt dient te worden. Kirchberg trekt zowel in de zomer als in de winter heel veel bezoekers vanuit de hele wereld.

Zoals al eerder opgemerkt zijn er verschillende soorten accommodaties mogelijk:

  • Jeugdherbergen

In het skigebied Kirchberg zijn verschillende jeugdherbergen. Deze zijn geschikt voor jeugd tot 21 jaar, maar bij sommige jeugdhostels kan men ook terecht als men ouder is. Sommigen kunnen geboekt worden door groepen, als onderkomen voor bijvoorbeeld een bedrijfsuitje. Er zijn zowel jongens- als meisjesslaapzalen, maar ook gemixt. De kosten zijn goedkoop waardoor het voor de jeugd extra aantrekkelijk is hier hun overnachtingen te boeken. In de jeugdherbergen van Kirchberg gelden strenge regels. Zo gaat de voordeur iedere avond getrouw om 11 uur op slot en wordt dronkenschap of anderzijds storend gedrag niet getolereerd. Heel vaak worden de jeugdherbergen geboekt voor schoolreisjes of andere groepsevenementen.

  • Hostels

In de vele verschillende hostels is het goed toeven in Kirchberg en omstreken. De hostels zijn comfortabel en in de meeste gevallen van alle gemakken voorzien. Ook hier kan men vaak bij de boeking aangeven of men het verblijf inclusief of exclusief een skipas wil boeken. De hostels doen het vooral goed in de zomer, waarbij wandelaars en fietsers van het ene hostel naar het andere trekken. Maar ook voor wie gaat skiën in Kirchberg bieden de hostels in Kirchberg een prima slaapplaats aan en beschikken over heerlijke warme douches.

  • Vakantiehuisjes en appartementen

Voor kleine groepen of gezinnen wordt het steeds aantrekkelijker een vakantiehuisje of appartement te boeken. Vakantiehuisjes zijn er in allerlei soorten en maten. Er zijn stijlvolle Tiroolse blokhutten, verwarmd door een traditionele houtkachel, maar ook moderne appartementen midden in de dorpskern verkrijgbaar. Om het gemak voor de vakantieganger te vergroten wordt er vaak ook een ontbijtservice en aparte schoonmaakservice aangeboden zodat je zelf optimaal kunt genieten van je vakantie.

  • Hotels

Alhoewel de meeste mensen denken dat een hotel duur is, is het tegendeel echter waar. De meeste hoteldeals zijn relatief goedkoop. Voordeel van het verblijf in een hotel is wel het uitgebreide keuzenpakket. Je kunt kiezen uit halfboard (inclusief ontbijt) en fullboard (ontbijt en diner). Ook worden er vaak nog andere extra’s geboden zoals babysit, kinderoppas, sauna, verwarmd zwembad of andere sportgelegenheden.

  • Camping (alleen in de zomer).

In Kirchberg zijn ook verschillende campinggelegenheden waar u uw tent kunt opzetten, een complete tent kunt huren of uw caravan voor enkele dagen kunt parkeren. De meeste campings zijn in de winter gesloten.

Aanbiedingen inclusief skipas

Voordat u op wintersportvakantie gaat doet u er goed aan de verschillende aanbiedingen eens te bekijken. Vaak worden er zogenaamde all-inclusive pakketten aangeboden waarbij u naast een slaapplaats en ontbijt ook een skipas voor het skiën in Kirchberg wordt aangeboden. Een aanbieding die vaak zeer de moeite waard is want een skipas is niet goedkoop. Zeker voor gezinnen zijn dergelijke aanbiedingen een goede besparing op de toch al snel oplopende vakantiekosten. Skipassen worden ook aangeboden bij de boekingen van sommige vakantiehuisjes, appartementen en hostels.